Presentation

 

(In english pages down)

Jag heter Ingrid Sylvander och bor på Idehultsgården i Nybro, Småland
Jag bor tillsammans med Peter och ett antal perserkatter som varierar i antal.
Mina första perserkatter var en blå och en röd/vit . Det var 1997. 2 år senare inköptes även en svart.
När jag 2006 fick ta bort den röd/vita pga sjukdom så skaffade jag 2 shaded silver katter. Den ena var  EC S*Metallica Yukon , här kallad Elvis och hans bror S*Metallica Jens av Sweden, här kallad Mozart.

2007 inköptes en liten hona från  S*Ma'Chillas som heter Melody. Elvis och Melody har vi rest land och rike med på utställningar och Elvis blev Europa champion blott 2 år och en månad gammal. Melody är Internationell champion och det blev hon innan hon fyllt 1 år. Dessa 2 katter är helt ljuvliga att resa med . Snälla och lugna, både på resa, hotell och på utställningarna.
På vintern 2008 inköptes en liten hona till S*Ogopogo´s  Symphony. Vi har även 2 små flickor efter Melody och Elvis. Ni kan läsa om dessa under honor.
I slutet av 2009 kom vår nya avelshane från  DK Team Feline, Helle Bulow i Danmark. En sån go liten kisse. Han är jättesocial och mycket kelig. Han är en duktig hane och vi har fått kullar med både 5 och 7 ungar!!! Ni kan läsa mer om honom på hans egen sida.

December 2009 föddes en kull efter vår Bianca och IDP*Darlica´s Silver Memphis. Där sparade vi en hona, Elayza, hon ingår nu i avelsarbetet och ska paras med Victor

Jag har en liten uppfödning  av silverkatter i lugn hemmamiljö, där målet för min uppfödning är att kunna glädja köpare med sunda, friska och rastypiska perser katter. Jag säljer i första hand mina katter till sällskap men visst är det roligt om du vill ställa ut men det är absolut inget krav. Om du själv önskar så hjälper jag dig gärna med tips och råd i början. Hos mig är du alltid välkommen med funderingar inför ett köp och jag har givetvis ett ansvar och hjälper till med din katt  så länge du själv vill.

Våra katter är familjemedlemmar och delar huset med oss. Dom är inte heller instängda i rum om det inte är absolut nödvändigt t ex vid löp eller parning. Men dom är alltid tillsammans med någon kompis i så fall. Däremot är dom uppdelade i grupper i vårt stora hus så det inte blir för många katter tillsammans. Men alla kan vara med alla., så grupperna varieras för att alla ska vara vana vid varandra.

Jag är noga med skötseln av mina katter och dom gås igenom så gott som varje dag och kammas 1-2 ggr/vecka. En gång i veckan vägs dom för att se att allt ser bra ut. Till detta inköptes en riktig babyvåg och där sitter katterna stilla medan jag skriver in vikterna i listor. Kattungarna vägs till en början 2 ggr/dag och efter cirka 2 månader 1 ggr/dag.
Katterna badas vid behov och det brukar bli var 6-8 vecka beroende på pälskvalitet
Det gäller att ha stenkoll på varje kattindivid för att ta tag i eventuella problem som kommer så fort det bara går.

Katterna har tillgång till två utegårdar när vädret tillåter och dom älskar att ligga i det svala gröna gräset på sommaren och vila.
Ligga på en hylla  och hålla span eller i en "holk" och sova är ett sant nöje. Jaga diverse flygfän och fjärilar hör också till favoritsysselsättningen. Dom går in och ut som dom vill genom ett fönster i tvättstugan eller från TV rummet och när fönstret av någon anledning inte är öppet så accepterar dom det och går och lägger sig eller leker inne. Dom står aldrig och jamar eller skriker och vill ut när det är stängt.
  Vi har inga katter i bur.

Jag säljer bara till dig/er med mycket tid och stor kärlek. Jag vill hålla kontakten med alla mina katter under hela deras livstid.  Jag tar tacksamt emot ett telefonsamtal där jag får veta "hur det går". Jag tar också tacksamt emot ett fotografi emellanåt.

Jag åtar mig att hjälpa till med omplacering av "mina" katter, oavsett ålder och skäl till ett nytt gott hem, om man av olika skäl inte kan ha den kvar. Detta för att kunna följa varje katt, veta att den har det bra och för att ta mitt fulla ansvar som uppfödare. Jag är tacksam om alla respekterar denna önskan. Detta för att försäkra mig om ett gott, kärleksfullt hem till varje liten katt som kommer från mig.

Mitt stamnamn Qimmipek blev Sverakregistrerat  30 maj 2008.
På sidan Gott & Blandat berättar jag hur stamnamnet kom till.

Vill du läsa lite fakta om chinchilla och shaded silver perser så följ denna länken

Jag är Sverak-diplomerad uppfödare sedan 20/2 2009

Kattskola 2008 i Calmare kattklubbs regi
Jag har gått kurser i Avel & Genetik  med Ulrika Olsson
(Avla så att genetiska sjukdomar undviks & Avel och Selektion .2 dagars kurs.)
 Färggenetik , kurs med Ulrika Olsson
Föreläsning om kattens färger samt pälsvård med Håkan Eger
Föreläsning om BARF med Linda Heurlin
Pälsvårdskurs med Eva Porat
PawPeds Internetkurs G1
Kattsex  med Marie-Louise Almbjelke
Sveraks och Royal Canins seminarium 2011 som innefattade:

Föreläsning av Susan Little om medfödda defekter, genetiska sjukdomar  och
vad kan man göra för sjuka kattungar
Föreläsning av Carin Sahlberg om kattens tänder och färgernas uppkomst
Föredrag av Royal Canin om fodrets betydelse för dräktiga och digivande katter och kattungar

2015:Föreläsning om kattens beteende i grupp och på kattherm. Föreläsare Elin Hirsch. Doktorand och forskare vid SLU Skara
Man blir aldrig fullärd !!!!

Jag har tillstånd från Länsstyrelsen att bedriva uppfödning enligt Djurskyddslagen § 16.
Här kan du läsa vad som krävs av mig och andra uppfödare. Länk till egen sida här
 

Jag är också aktiv i Calmare kattklubb som Avels-Utställningssekreterare sk. Externsekreterare.

PKD testad katteri med DNA

Här kan du följa med i våra liv, se våra bilder och skriva en hälsning till oss i vår gästbok.
På den nya sidan "Gott & Blandat" kan du läsa om lite av varje som inte passar på någon annan sida.
Lite fakta, lite kul, någon dikt ,..........som sagt lite....Gott och Blandat här

Ha det så kul !!

                  

Ingrid Sylvander
Stallvägen 11
382 94 Nybro
Kalmar län i Småland

Här finns vi

Följ länken och du ser var vi bor och kan även få en vägbeskrivning

0481-51515, 070-3032940

Sidan uppdaterades den  2015-10-04

In english

My name is Ingrid Sylvander and I have a small breeding in southeast of Sweden in a little town called Nybro. My breeding name is Qimmipek´s.
It´s a small cageless cattery and the cats livs ”family lifes” with me and my fiance in a large house with a big catgarden. They all are raised with much love and care. I´m specialized in chinchilla and Black silver shaded persiens. My goal is to produce healthy, happy kittens with nice temperaments and sweet open expressions. I only breed two-tree litters a year and kittens will be available from time to time for carefully selected homes only. I hope that you will enjoy your visit on my homepage, and please don´t hesitate to contact me for further information .

See you !!!